Veelgestelde vragen

Wat is Pilates?

Joseph Pilates ontwikkelde in de 19de eeuw een serie oefeningen met als doel het bevorderen van soepelheid en kracht. Om dit te bereiken ontwierp hij ook een hele reeks gespecialiseerde oefentoestellen die naast de klassieke training op de mat gebruikt worden. Deze specifieke oefeningen leiden tot meer controle over je lichaam en je bewegingen.
Bij het oefenen worden geen individuele spiergroepen geïsoleerd, maar worden steeds meerdere spieren tegelijk aangesproken. Dit resulteert in het verstevigen en versoepelen van het lichaam in zijn geheel.
Met de nadruk op goede lichamelijke balans en ondersteuning van de wervelkolom is pilates niet enkel ideaal als kracht- en fitnesstraining, maar ook bij het behandelen of voorkomen van lichamelijke klachten. Bij Move-Me kan je in elk van deze gevallen terecht!

Kan ik starten met pilates ook al heb ik dit nog nooit gedaan?

Iedereen kan starten met pilates. De oefeningen zullen worden aangepast aan je niveau en kennis van je lichaam. Graag vragen we u om mogelijke ‘problemen’ op voorhand te melden.

Wat doe ik aan en breng ik mee?

Pilates is een actieve work – out waarin je lichaam verschillende posities aanneemt. We raden dan ook aan om gemakkelijke sportieve kledij aan te doen.
Sportschoenen zijn niet nodig, want we trainen op kousen of blote voeten. Een matje en water is voorzien en hoeft u niet mee te brengen.

Voor welke leeftijd is dit?

In principe kan iedereen Pilates doen en is dit niet leeftijd gebonden. Jammer genoeg wordt ons lichaam wat stugger naarmate we ouder worden, daarom vragen we u om uw leeftijd mee te delen zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Zal Pilates helpen om gewicht te verliezen?

Tijdens het trainen verbrand je calorieën, zo ook met Pilates. Hoeveel calorieën je verbrand hangt af van je lichaamstype en de inspanning die je in je training legt. Echter pilates doen alleen zal niet helpen om van je overtollig gewicht af te geraken. Een gezonde voeding en aanvullen met cardiovasculaire sporten zullen ook nodig zijn.

Is Pilates ook voor mannen?

Pilates is oorspronkelijk door Joseph Pilates (een bokser en Gymnast) gecreëerd voor mannen. In de loop der jaren zijn sommige oefeningen wat aangepast om ze wat ‘vrouw vriendelijker’ te maken, of beter gezegd ‘danslichaam’ vriendelijk. Vaak zie je bij mannen dat ze zeer sterk zijn, maar dat door deze kracht de souplesse van de beweging verloren geraakt wegens een stugheid in de spieren. Door Pilates ga je op een actieve manier deze verklevingen losmaken en de flexibiliteit verbeteren waardoor je beter zal bewegen. Dus ja het is zeker en vast ook voor mannen!

Hoe in te schrijven voor de lessen?

We werken met een online inschrijvingssysteem. Hiermee kan je lessen aankopen, inboeken en annuleren.
Het systeem kan je online bereiken of via een app die je kan downloaden.
Wens je graag in te schrijven voor de lessen of meer informatie, neem dan contact met ons op!