Groepslessen

We werken in groepen van maximaal 10 personen.
Dit is klein genoeg zodat er binnen een les ruimte is om u maximaal te begeleiden.
Twijfel je aan je niveau, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Matlessen

Tijdens deze training duiken we diep in het originele Pilates-repertoire terwijl we op de mat werken. Of je nu een beginner bent of meer ervaren, onze lessen worden afgestemd op verschillende niveaus, wat resulteert in een gevarieerd tempo, uitdagende moeilijkheidsgraden en een dynamisch ritme.

We maken zeker en vast gebruik van extra materiaal om de training te verrijken. Denk aan gewichtjes, ballen, spine fitters, power circles en meer. Deze tools helpen bij het versterken en verfijnen van je Pilates-ervaring, waardoor elke sessie een boeiende en effectieve workout wordt.

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze energieke lessen in onze studio in Assent. Kom langs en ontdek de vele voordelen van Pilates voor jezelf!

Studio te Assent

Maximum 10 deelnemers

Tower Unit

Deze training is ontworpen om zowel grote spiergroepen als kleinere stabilisatiespieren uit te dagen. We maken gebruik van veerweerstand voor een groter bewegingsbereik (ROM) en een sponseffect dat de tussenwervelschijven ontlast en de gewrichten opent en smeert. Het dynamische spierwerk omvat zowel excentrische als concentrische bewegingen, wat resulteert in krachtopbouw. De Tower Unit ondersteunt de wervelkolom en gebruikt veerweerstand voor een algehele versterking van het lichaam. Verwacht een leuke en toegankelijke training met de nodige uitdaging.

Studio te Assent

Maximum 6 deelnemers

Reformer

De officiële naam van dit toestel is “The Universal Reformer”, waarbij “universeel” staat voor toegankelijkheid voor iedereen en “reformer” voor het hervormen van het lichaam.
Deze trainingen zijn specifiek ontworpen om balans in het lichaam te bevorderen. Door veilig te werken tegen veerweerstand, verbeter je niet alleen je algehele kracht, flexibiliteit en stabiliteit, maar bevorder je ook de lichaamsuitlijning, wat het risico op pijn en blessures vermindert. Dit resulteert in een efficiëntere beweging die je in je dagelijks leven kunt toepassen, waardoor het een ideale training is om de negatieve effecten van een sedentaire levensstijl tegen te gaan.
Je kan deze reformer lessen komen uitoefenen in de studio in Diest, speciaal ontworpen voor toestel lessen.

Studio te Diest

Maximum 4 deelnemers

Outdoor low impact cardio les.

In deze les streven we ernaar om, wanneer het weer het toelaat, buiten te trainen. Buiten sporten is niet alleen gunstig voor de fysieke conditie, maar ook voor het algehele welzijn.

De lessen richten zich ook op de principes van Pilates, vooral met staande oefeningen. Hierbij zullen we de hartslag verhogen en de spieren extra belasten met verschillende oefeningen. Deze benadering staat bekend als ‘low impact’, waarbij het doel is om de hartslag op een zachte manier te verhogen. In deze les wordt niet gerend, hoewel springen optioneel is. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen.
Deze lessen vinden plaats in Assent.

Studio te Assent