Pilates niveau’s

Intro Class

Heb je weinig pilates ervaring of heb je nood aan een rustiger tempo? Dan zijn deze groepslessen helemaal op jouw lijf geschreven. Via aangepaste oefeningen maak je kennis met het volledige pilates repertoire. Er wordt extra aandacht besteed aan techniek en lichaamsbesef. Met een aangepast tempo leer je tijdens deze lessen je eigen lichaam kennen, beheersen en aansterken

Progression

Ben je reeds bekend met pilates en mogen de oefeningen voor jou wat vlugger, intenser en complexer? Dan pas je helemaal binnen de groepslessen van ‘Progression’. Er wordt gewerkt met meer flow en aandacht voor techniek. Sportievelingen van deze groepslessen hebben reeds enige ervaring(= meer dan 30 lessen) en zijn bekend met de oefeningen van pilates. De moeilijkheidsgraad en het tempo ligt bij deze groep hoger dan bij de groepslessen van ‘intro class.

Progression +

Voel jij de pilates kriebel in elke vezel van je lijf? Dan zijn de groepslessen van ‘Progression+’ waarschijnlijk helemaal jouw ding. Bij deze lessen ligt het tempo en de moeilijkheidsgraad gevoelig hoger. Er wordt meer aandacht geschonken aan de finesse van de oefeningen alsook de uitdaging vergroot. We gaan ervan uit dat de pilates technieken gekend zijn bij deelnemers van deze groepslessen. Wens je bij deze groep deel te nemen, neem dan eerst contact op met de lesgever.

Reva – Pilates

In deze groep spitsen we ons toe op personen na hun revalidatie traject, zwangerschap, etc. Door middel van de pilates oefeningen versterk je je lichaam en worden fysieke kwaaltjes aangepakt. Tijdens deze lessen is er bijzondere aandacht voor de uitvoering van de bewegingen en wordt er steeds op het tempo van de deelnemer gewerkt. Kim staat, door middel van haar kinesitherapeutische achtergrond, garant voor een deskundige begeleiding. Op een veilige, gezonde en leuke manier je lichaam aansterken… daar staan de ‘Reva’ groepslessen voor.

Senior Class

Je bent nooit te oud voor pilates! Laat dat nu het moto zijn van onze groepslessen voor ‘senioren’. Voor de senioren onder ons die het wat kalmer aan wensen te doen hebben wij een aangepast programma. Zowel de technieken als de oefeningen worden aangepast naar de noden van het ouder wordende lichaam. Zonder de groep senioren te willen duiden in leeftijd, denken we eerder aan de leeftijdscategorie van +/- 60 jaar die
extra aandacht kunnen smaken. Leeftijd is zeker bepalend om bij deze groep te mogen deelnemen.

Nota: 60+ mag zeker ook aansluiten bij andere groepen.