Hoi iedereen, welkom bij Move-Me!

aan de hand van het korte interview hieronder krijgen jullie hopelijk een goed beeld van de drijfveren en de geschiedenis achter de Move-me Pilates studio. Veel leesplezier!

Groetjes, Kim

Hey Kim, vertel ons eens. Hoe ben je deze pilatesstudio gestart?
Het is intussen al vier jaar geleden dat ik bij Move Me ben begonnen, mijn eigen pilatesstudio. Ik ben met Pilates begonnen uit eigen interesse en voelde dat dit erg goed was voor mijn rug en lichaam. Later ben ik me er in gaan verdiepen en ben lessen gaan volgen om mijn kennis over de sport uit te breiden. Ik wilde het eerst zelf goed kunnen, voor ik andere mensen les wilde geven. Ik volgde lessen in Leuven, en heb verschillende cursussen gedaan. Vijf jaar aan een stuk heb ik dat gedaan voor ik zelf begon met pilates te geven.

 

Wanneer heb je besloten voluit voor pilates te gaan?
Wat begon als een uurtje pilatesles geven in de zomervakantie, werden er tijdens het schooljaar al gauw vier. Er begon steeds meer interesse te komen van mensen die bij mij pilates wilden komen volgen. Al gauw kwamen er nog drie uren per week bij. Die moest ik allemaal zien te combineren met mijn werk als kinesitherapeut en CRA. De combinatie van werken en mensen begeleiden met pilates, werd op de duur te zwaar en dus besloot ik voluit voor mijn passie te gaan: mensen begeleiden naar een sterker lichaam met pilates. Bovendien heb ik altijd al danslessen gegeven. Ik houd ervan om voor een groep te staan en mensen iets bij te brengen. Maar buiten lesgeven aan groepen is het ook erg inspirerend en motiverend om mensen privé te kunnen begeleiden.

Wat is pilates eigenlijk?
Pilates is niet eenvoudig uit te leggen in een paar woorden. Het een dynamische oefenvorm, die door iedereen kan worden toegepast, man, vrouw, jong of oud.

Het ook geen hype, al van in het begin van de 19de eeuw startte Joseph Hubertus Pilates met het ontwikkelen van een serie oefeningen die konden worden uitgevoerd op een simpele mat. Uiteindelijk, na onderzoek gedurende 60 jaar, kwam hij tot een methode, zoals we die vandaag kennen als Pilates.

Pilates is een oefenmethode dat zich richt op het trainen van het volledige lichaam. Het streeft naar een verbetering in kwaliteit en kwantiteit van de bewegingen alsook de controle hiervan.

Pilates kan aan elk individu en niveau worden aangepast. Het is een cadeautje voor je lichaam, zeg ik altijd.

 

Je bent begonnen als kinesitherapeut. Is dat een voordeel om pilates te kunnen geven?
Mijn kennis van kinesitherapie vormt een goede aanvulling voor alles wat ik intussen heb geleerd over pilates. Ik kan tijdens mijn pilates lessen mijn kinesitherapeutische achtergrond gebruiken om meer diepgang te creëren en dat kan een voordeel zijn. Ik weet hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en werkt.

Soms komen de mensen na hun kinébehandeling pilates volgen. Bekijk het een beetje als een opvolging van een kinebehandeling. Bezig blijven met je lichaam, dat is wat telt.

Waarom zouden we Pilates komen doen bij Move-Me?
Buiten het trainen van je lichaam geef je jezelf ook een momentje dat van jou alleen is. Even werken aan je lichaam, aan niets anders denken.

Je kan bij mij ook op alle momenten van de dag komen oefenen. ’s Avonds geef ik lessen aan groepen, overdag maak ik graag tijd voor mensen die hun lichaam specifiek willen trainen. Ik vind het bovendien niet erg om ’s avonds nog alles te moeten geven tijdens een pilatesles. Ik heb nu overdag tijd om voor mijn gezin te zorgen, en  ’s avonds krijgen de lesvolgers alle aandacht. Verschillende fitnesstudio’s bieden tegenwoordig ook pilateslessen aan in grote groepen. Die zijn soms misschien goedkoper, maar daarvoor zijn ze niet beter. Bij mij volg je met maximaal zeven andere mensen les, waardoor de training intenser, persoonlijker en beter gecontroleerd is.

 

Voor wie is pilates geschikt?
Voor eender wie, op eender welk moment en eender welke leeftijd. Je past jezelf aan aan de oefeningen. Lukt de ene week een oefening minder goed, zal ze de volgende keer beter gaan, met de juiste begeleiding.